Feeds:
Posts
Comments

Archive for February 1st, 2010

Flower Girl

Widad jd flower girl untuk majlis perkahwinan anak perempuan mama Rini. BZ betul. Hari Jumaat tuh, sblm maghrib tu dah kena pergi rumah mama Rini. Lama sgt mama, papa n nuha nak tunggu, kita org balik rumah dulu tinggalkn kakak kat sana. Pukul 9.30 kita org pergi balik n Widad dah mula wat perangai. Lapar la tu…. So bg makan dulu and then pukul 11 barulah pengantin berarak. Huhuhu… lamanya…. dr pukul 7 widad bermakeup pukul 11 barulh dia punya part.

majlis nikah...

dgn bakul bunganya...

widad n member (aka cucu Mama Rini)

Papa, Mama n Nuha

dah penat....

nuha pun nak join sekali...

Esok pg sepatutnya ader part dlm marhaban tuh. So kitaorg kena hantar widad pkl 8 pg. Tp tgk widad tido dgn lenanya (sebenarnya time bgn bdk2 ni around 9.30 pg). So, kesian la plak nak kejutkn awal2. Bior je la…. Mama Rini pun x call. Ok lah tu… Pukul 9.30 pg baru g sana. Tu pun widad kena dikejutkn. X nak bgn dia…. Lps mkn2 sket, Mama RRini ckp x pyhlh la bdk2 ni join marhaban tu… team marhaban dtg lambt. Berarak utk ptg jer…. OK. Widad gi tukar baju n kitaorg balik dulu la. Nanti dtg balik bila majlis bersanding.

Pukul 1 ptg, papa, mama n nuha pegi lg. Sampai tu, tanya camane Widad? OK jer…. So, kita org mkn2 dulu n then baru g cari widad. Time tu dah nak berarak. So, keje flower girl la…. Hehehe… sian widad penat sampai ngantuk… Tgk org silat n dancing, mata dah kuyu. Mama panggil n senyum…. bila tgk mama barulh dia senyum n segar…. Pukul 3.30 ptg balik rumah n tidurkn widad n nuha. Widad n Nuha bg susu jer trus tido. Mama n papa pun join tidur sekali. Penat layan bdk 2 org ni…. Kat rumah sendiri x per…. Boleh lepaskn jer… Kat rumah org kenalh jaga. Widad penat sgt sampai tidur 3 jam… Pukul 6.30 ptg baru bgn.

ready....

mengiringi pengantin ke pelamin...

dah ngantuk... mata pejam celik jer....

senyum bila nampak mama...

Mlm tu kena pegi lg rumah Mama Rini. Acara potong kek plak… Hehehehe…. Anak perempuan sorg…… Bawakla widad…. Kitaorg mkn2 dulu n then widad g make up n tukar baju. Hai… anak mama sorg ni… cute betul… (saje jer puji lbh2) Lps potong kek, widad dah x senang duduk… Baju dia gatal n mintak bukak… So tukar la baju…. Lps acara potong kek, ader plak acara tarian poco2…. Hum… kitaorg ni dah x sabar nak balik nih….. Lps mkn kek… pukul 10 mlm tu kitaorg blah la…. x larat nak tunggu… lgpun x minat nak tgk org dok menari2 tu….

princess widad...

mama, papa, nuha

Mlm tu sume penat. Bkn flower girl jer yg penat, papa, mama n nuha sume penat. Tido sampai kul 10.30 pg esoknyer baru bgn. Hebat x? Huhuhu…. jd flower girl penat…. yg jd manager flower girl pun penat….. x larat weh….

Then, hari Ahad tu ader majlis kahwin Dot (member UIA) kat Shah Alam n kenduri kahwin adik member hubby kat Sepang. Gambar Dot x ingat nak snap….. lol..

majlis adik member hubby...

Advertisements

Read Full Post »