Feeds:
Posts
Comments

Nephews and Niece

Hum… thn ni ramai la nephews and niece baru…. 5 nephews and 1 niece. Rasanya thn ni is for boys… yeay!!! Thn ni sajer dah 6 anak buah bertambah. Of course belah hubby la yg ramai. Ader la 20-30 org dah anak buah. Kalo belah I, tolak 2 org anak sendiri baru 9 org…hihihi… Thn dpn ader lg sorg akn keluar…

Bila tgk baby byk2 ni, rasa cam nak tambah jer…. and this time nak boy pulak… InsyaAllah thn depan… OK x?

Wish List #1

Hum… bestnyer decorate rumah kalo ader duit yg banyak… My wish list…

floor lamp

This floor lamp is so unique… Wish to have one too. Tp kalo x jumpa rasanya bleh design sendiri. Cuma… masa x mengizinkn…

meja

Meja dgn ukiran yg menarik.

star bust mirror

Dah lama wish for this… X kisah mirror or clock. Both would be awesome… Anything as long as it’s star bust design. And it’s also a trend to look for.

And one more thing, best nyer ade rumah besar2 to put all these things…

Main air bah…

Hari jumaat lepas, my family n I balik Kelate. Pg tu memang dah dpt call dr Kak Sa n Abah bgtau air naik kat rumah. Tp dlm berita kat Kuala Krai tempat selalu naik air tu… x de lg.. OK jer… bleh lalu la tu. Sampai Kuala Krai dlm pukul 8.30 mlm n air dah naik atas jalan pun. Nasib baik boleh lalu lg. Sampai kat kampung tuh… jalan masuk ke rumah boleh lalu separuh jer… separuh lg dah naik air.

So, parking kereta kat rumah batu yg x diduduki tuannya, apalagi naik perahu la sampai rumah. Abah, Ummi n Nahja datang amik. Tercapai impian Widad nak naik perahu sejak dr rumah lg. Walaupun hujan dah berhenti, tp air tetap naik. Masa tuh air x sampai kat rumah lg. Malam tu, tidur la dgn lena sbb penat. Pg esok bangun air dah sampai ke rumah. Hari tu, Widad n Nuha best jer main air. Memang dah sedia bawakkn swimming suit diorg n pelampung. Bangun tidur jer terus masuk air. Naik perahu la… Hari Sabtu tu tu memeng air naik jer… Berjaga2 gak takut air naik sampai dlm rumah. Widad n Nuha dr pagi sampai ptg main air. Naik kejap tidur pastu main lg. Memang jimat baju… sbb x pakai baju pun.

Mlm tu air dah start surut. Kebetulan, mlm tu ade final Piala Malaysia Kelantan vs N 9. Tengok la kat TV jer. 2 org abang iparku dah selamat menonton kat Stadium sana. Rasa cam hampeh jer team Kelantan main. Bila dah gol ketiga tuh… kebanyakan penonton dah cabut. Yelah, buat apa tunggu, dgn rentak permainan mcm tu dr team the Red Warriors rasa mcm memang x der harapan nak menang lg. Main mcm x der tenaga. For me, it’s okay to lose if the game is enjoyable and has quality. Berbaloi jugak pegi tgk. Tp game tu mcm x bermaya jer.

Satu lg, penyokong Kelantan. Perangai x berubah2. Gedebe x tentu kalu. Yg dibakar kerusi tu buat aper? Yg dibaling mercun kat team N9 tu buat aper? Kerusi tu salah ker? Game baru start pun dah mula baling mercun la, botol la. Pemikiran tahap apa mcm ni? Bdk2 pun x buat mcm tu rasanya. Kecewa tgk penyokong Kelantan. Dah la game kalah, penyokong pulak mcm penyangak. Kesian Kelantan tanah airku. Rasa mcm kalah x bermaruah jer bila pemain mcm x nak main n x bersemangat n penyokong lak tunjuk hebat yg x seberapa hebat kononnya. Huh, geram jer…

Oklah, back to cerita banjir. Air dah mula surut. Pg Ahad tu, air surut banyak. Bdk2 main air lg tp dah x best sbb air dah sikit. Pukul 5 nak balik KL naik perahu lg. Sebab jln tu tanahnya rendah sket, air masih ader lg. Pukul 1 pg td dah sampai rumah kat Subang Bestari. Alhamdulillah. Aaahhhh…. malasnye nak keje… (sindrom balik kg, mmg mcm nih).

*** Org lain masa banjir nih, x nak jln pun ke Pantai Timur tp kita org nih nak jgk balik kg. X kisah la. As for me, I don’t want my children to grow without no experience of what I used to experience way back then when I was young. Selagi ader daya n kesempatan, I will not restrict them. When they play, they learn. I don’t want them to know flood just by pictures but to feel it (just like what I did). It’s fun to catch the fish, to play with the flood n naik perahu. Bila lg nak bg diorg rasa. Kat bandar ni… x dpt la….

Just pictures… A picture can speak thousand words…

k wani n azham

semoga berkekalan selamanya

me n pengantin

me n pengantin

my family with bride n groom

my family with bride n groom

ahmad n wife

ahmad n wife

Got a call from my brother-in-law that morning telling me that they’re (husband n wife) in Penang and my sister was admitted to the hospital because of bleeding. She’s 7 month pregnant with first child. OK. I thought nothing really worrisome. Then at 11.30 am I called him and spoke with my sister n she said that if the next day the condition worsened, the doctor had to do Ceaserian to her. The doctor already insert a medicine to make the lung of the baby matured. She said she was scared. Kesian dia… Nobody was there except for her hubby. I straightly asked my hubby whether he wanted to go to Penang. Then we packed our things and off to Penang.

On the way, my sister called n I asked her… bleeding lg ko? She said dok doh… Mcm semakin OK tp doktor x bg keluar. She want to monitor her through the night so my sister had to stay for the night. We arrived at the hospital at 5 pm and went to visit her. She looked OK. Then we went to eat and find a hotel for our stay for the night.

The next day, my sister said she can go home. While waiting for my brother-in-law, we managed to ride a trishaw and pusing around  Georgetown. (Widad nak sgt naik nih… huh… memang la bdk skarang… jakun… Dah la mahal 1 jam rm30 kita org naik dlm 1jam setengah kena charge rm60). Pastu g amik my sister n naik feri on the way back. Makan n we headed to KL and my sister headed to KB.

on the way ke Georgetown.... naik feri

on the way ke Georgetown.... naik feri

in the hotel room

in the hotel room

on the trishaw

on the trishaw

10/10/09 – 11/10/09

We went to Kuantan at 6 pm after an Open House at Fendi’s (our neighbour). This is also impulsive decision from my hubby. We fetched Raihan at UIA and arrived at 9 pm. We went to a restaurant at Tanjung Lumpur and had our dinner there. The next day we went to a beach (which i forget its name) and then to Sg Panching at Gambang. The kids had a great splash out playing in the water.

kat sg pancing

kat sg pancing

main ngan papa, mama x join

main ngan papa, mama x join

17/10/09 – 18/10/09

This is a stay at home weekend for us. On saturday, K Ani n family came to our house. On Sunday, it’s ‘kemas rumah’ day!  At the end of the day we went to Putrajaya.

sronok main basikal masing2

sronok main basikal masing2

with mama

with mama

24/10/09 – 25/10/09

We went to Penang this time. I will put a highlight for this one in another post. Why we suddenly off to Penang?

di hospital

di hospital

 31/10/09 – 1/11/09

On Saturday we went to Kak Wani’s wedding at Shah Alam. There, I met many friends and there’s someone I haven’t met for along time even though he and his wife work at the same place as I do. Guess who? I’ll introduce him in another post, OK.  In the afternoon at 5 pm we went to a birthday party of one of Mie’s friends’ daughter.  Lotsa food n games. Had a great time there and went back at 7 pm.

On Sunday, we went to Janda Baik with K Ani’s family. What for? ‘Mandi sungai ler’…. The kids from the beginning to the end x nak naik2. Huhu sejuk giler….

topi oh topi

topi oh topi

 November ni pun dah ader plan for the weekends… Hajat nak balik kelate minggu nih tp K Ri n famili nak dtg sini so postpone to next week. Raya Haji balik Pontian and the other weekend nanti nak g Bukit Merah recce projek… hihihi best best!

Lagu ni ditujukan khas buat mama oleh Nuha yg cute…
air pasang ayam
uyut kul ema
widad bgn pagi iyam okok bunga
okok bunga elo anam epi oyam
itik bertelo ayam mengeyam
cik baba atuh alam yit
cik minah ketawa eyit2
naik ketaapi singgah ale upo
nampak nuha cantik terselit awah apur

klako….